Inskolning

Hur går det till att börja på dagis?

Vi börjar med ett bokat möte efter att ni fyllt i vårt ansökningsformulär. Vi ses på dagis och ni får se hur vi har det inne och ute och har möjlighet att ställa alla era frågor och träffa en del ur vår personal beroende på tidpunkt för besöket. Vid de flesta besök medtas vovve som i lugn och ro får bekanta sig med våra miljöer. Om allt stämmer och både vi och ni tror att vårt dagis är rätt plats för er hund bokar vi en inskolning. Den optimala inskolningen är 4 timmar per dag i två veckors tid för att ge er hund en lugn och trygg start på dagis. Vi kan göra undantag i samråd med er vid t ex akuta situationer eller med lugna och trygga hundar som t ex redan är vana dagishundar.

Er hund kommer under inskolningen vara extra mycket med oss i personalen och kommer under lämpliga former träffa tilltänkta kompisar genom promenader och umgänge i rastgård. Det är viktigt att vi innan påbörjad inskolning har all viktig information om er hund såsom sjukdomar, rädslor, resursförsvar, aggressivitet, separationsångest mm. Vissa hundar passar inte heller på dagis då hänvisar vi gärna till professionella hundrastare.

Om vi ser direkt att en hund inte kommer passa/trivas på dagis avbryts inskolningen och vi förklarar då alltid varför. De flesta hundar vi tar in på inskolning trivs därefter på dagis men det finns alltid undantag.