Hunddagis

Välkommen till Mariefreds Hunddagis

Vårt dagis är bemannat helgfria vardagar kl. 6.30-18.30 och det finns möjlighet till hämtning och lämning utifrån behov.

Mariefreds Hunddagis består av:

Småhundssalen – här finns 4 rum med mjuka soffor och fåtöljer. För hundar upp till ca 10 kg. Här håller vi det något varmare under vinterhalvåret.

Storhundsrummen – Här vistas hundar ca 10-30 kg om grupper av 3-5 hundar. I dessa rum finns det soffor och fåtöljer men också slitstarka sängar från Vitanda.

Oasen inomhus – 4 boxar inomhus för de större hundarna och för hundar som inte vill umgås i grupp. Här sitter de 1-2 hundar tillsammans.

Oasen utomhus – Boxar och lyxiga hundkojor ifrån Voff. Här bor jakthundar, siberian huskys och andra hundar som trivs bättre med extra utevistelse. Dessa hundar har flera egna rastgårdar så de kan röra på sig extra mycket och de får självklart också även promenader.

På vårt dagis får alla hundar mycket utevistelse i form av promenader och rastgårdsvistelser. Vi gömmer godis/foder i rastgårdarna för att stimulera hjärnan hos hundarna och undvika att hundarnas lek blir för intensiv.

Vi arbetar aktivt med att socialisera hundarna och vi vill att hundarna skall vara vana vid stora och små hundar, hundar med långa näsor och korta näsor, bullhundar och vinthundar mm. Detta innebär dock inte att alla hundar kan vara tillsammans i rastgårdar och boxar då skadesrisk finns om vi släpper ihop t ex en väldigt liten hund och en stor hund.

En exempeldag på Mariefreds Hundar:

06:30-09:00 Hundarna anländer och får hälsa på sina kompisar, många av hundarna får en extra rastning innan dagen drar igång på riktigt och en del får också aktivering inne i form av aktiveringsboll eller slickskål*

08:00 Börjar vi att promenera med hundarna gruppvis. Vi har massvis av fina skogsvägar och stigar att välja på. Beroende på grupp går vi 30-90 minuter. Ibland byts promenaden ut eller kompletteras med vistelse i en av våra 12 rastgårdar om 200-1000 kvadratmeter

12:00 Lunch och vila, hundarna äter en liten portion mat av antingen eget foder eller vårt foder. Efter det får de ta det lugnt i 1-2 timmar.

13:00 Börjar eftermiddagens promenader och rastgårdsvistelser. Då de första hundarna börjar gå hem 1530 är dessa för det mesta något kortare än förmiddagens utevistelser.

15:30-17:00 Går hundarna hem, de flesta hämtas mellan 16:00-17:00 och då kommer många hundägare samtidigt. Hundar som går hem sent eller har behov av mer motion får här en extrapromenad eller rastgårdsvistelse

18:30 stänger vi för dagen och gör i ordning dagiset för morgondagen.

Valpar och unghundar får fler och kortare utevistelser under dagen så schemat ovan stämmer inte riktigt för dem.

*Slickskålar är skålar med en mindre mängd fruset färskfoder i. Hundarna får slicka och gnaga för att få i sig detta och detta gör dem lugna och harmoniska. Färskfoder är dessutom gynnsamt för hundens tarmflora och tillsammans med utevistelse i skog och mark minskar risken för eksem och allergier.

Vill du praktisera hos oss?